قطع الدجاج المتبلة بالمستردة
لو عندك عزومة النهاردة وعاوزة أكلة لذيذة وشهية والكل يحبوها
يبقى مفيش غير وصفتنا النهاردة قمة فى الجمال
بجد شهية جداااا وكمان كل مقاديرها من مطبخك
يلا جربيها حالاً لكن خلى بالك الأكلة الحلوة نختار لها الفرخة الحلوة اللى اتربت على العلفة الحلوة من مكة هاى فيد
المقادير:
1 دجاجة كاملة
2 بصلة مفرومة
1 ملعقة مستردة
ملح وفلفل
1 ملعقة كبيرة بهارات
8 فصوص ثوم
1/2 كوب كزبرة
عصير 2 ليمونة
1/2 كوب زيتون أسود
2 ملعقة زيت أو سمن
كوب ماء ساخن
1 دجاجة كاملة
2 بصلة مفرومة
1 ملعقة مستردة
ملح وفلفل
1 ملعقة كبيرة بهارات
8 فصوص ثوم
1/2 كوب كزبرة
عصير 2 ليمونة
1/2 كوب زيتون أسود
2 ملعقة زيت أو سمن
كوب ماء ساخن
طريقة التحضير :
قومى بتقطيع الدجاجة إلى 8 قطع واغسليهاجيدا بالملح والليمون ثم اشطفيها وجففيها جيداً
ثم تبّليها بالبصل والمستردة والبهارات والملح والفلفل وادخليها في الثلاجة لمدة ساعين.
قومى بتقطيع الدجاجة إلى 8 قطع واغسليهاجيدا بالملح والليمون ثم اشطفيها وجففيها جيداً
ثم تبّليها بالبصل والمستردة والبهارات والملح والفلفل وادخليها في الثلاجة لمدة ساعين.
ثم سخّني الزيت أو السمن في طاسة كبيرة، و شوّحي فيها الفراخ بالتتبيلة حتى تأخذ اللون الدهبي.
ثم ضيفى المياه الساخنة وغطّيها، وهدّي النار واتركيها لمدة نصف ساعة.
انقلى الدجاج وضعيها في صينية وادخّليها في فرن ساخن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة 180.
ثم اخرجيها من الفرن، ورشّي عليها الثوم المفروم وعصير الليمون والزيتون والكزبرة، وادخليها مرة أخرى الفرن لمدة 10 دقائق، ثم تقدم
وبالصحة والهنا,,,
وبالصحة والهنا,,,
إقتراح التقديم:
قدمى طبق الدجاج مع الأرز المفلفل والشوربة الساخنة
قدمى طبق الدجاج مع الأرز المفلفل والشوربة الساخنة
أو المكرونة و مثلثات الفطائر المحشية بالبطاطس
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق